tisdag 24 mars 2009

Lite nytt från LC-mässan.

Har bistått Malin på Papprika med lite hjälp på LC- mässan i helgen. Det har varit superkul att få träffa en massa nya och gamla scrappare och att få lite egen tid för pyssel.

Det blev ett litet kort och en tag.


Kortet är i brun sc som jag har stansat med stans från fiskars. " Dörrarna" är klädda med ljusgrön sc och stämplade med Grunge Collection (Stempelglede). Texten och svirrlarna kommer från Reprint och fjärilen från QK. (Papprika)



Lite handgjorda rosor.
Jag hann med en liten romantisk tag också. Stämpeln med madonnan kommer från Stamsmith och kanten från Stampelglede. Alla papper, pärlbling och band kommer från Papprika.
De fina halvpärlorna köper man i hela förklistrade rader och sedan kan man själv vrida dem till svirrlar. Jätte enkelt och roligt. Finns på Papprika för endast 15 kr.
Tack för titten.
Kram Eva.

måndag 9 mars 2009

Förkläde.

Tack för de fina komentarerna om min tunika. Det ger verkligen blodad tand att sy mer...

Här kommer det nya förklädet som jag sydde igår. Jag hittade modellen på nätet och rara Clara fixade ett mönster till mig. (Tack Clara!)



Tygerna är en massa olika som jag hade hemma och ric-rac banden kommer från Papprika.


Jag valde att sätta fickorna lite snett och att göra dem extra djupa så att inte saker kan trilla ur.
Knytband i ryggen.
Massor av ric-rac band i ljusrosa, cerise och rött. I nederkanten fick det bli ett rosa kantband.
Jag är otroligt nöjd med mitt nya förkläde. I helgen blir det nog bullbak på landet......
Tack för titten.
Kram Eva.

söndag 8 mars 2009

Att sy på sin fritid

Eftersom jag syr hela dagarna brukar jag inte sy mina egna kläder (man får liksom nog på jobbet) men på sista tiden har jag blivit så sugen på att sy en massa roliga saker.



Först ut är en tunika i linne!

Det skulle bli en klänning men eftersom tyget tog slut och jag verkligen ville ha en stor volangärm fick jag kapa lite på längden.



Runt urringningen och i ärmen har jag vändsytt med ett smårutigt tyg i rött och vitt. Ett par berlocker fick avsluta knytbanden.
Jag sydde 3/4 dels ärm med en stor volang. I ryggen sitter ett dålt blixtlås och en liten knapp i nacken fastsydd med röd tråd.


Det fina bandet har jag fyndat på en loppis.
Är snart klar med ett alldeles underbart förkläde ska bara fästa fickorna och fota.....
Tack för titten!
Kram Eva

onsdag 4 mars 2009

Papprika 6 År

I Kväll firade Papprika 6-års dag. Jag var där och demade små rosor och lite andra blommor. Det var jätte roligt att träffa så många kunder både nya och gamla.

Jag gjorde en blomma till Malin av olika papper i turkost, brunt och lime. Jag har använt både färdiga pappersblommor och utstansade, samt blommor klippta på frihand.

Jag har använt mig av en vanlig vit lerkruka som jag har limmat fast oasis i.
Den gröna fiberullen och pärlbanden har jag virat runt toppen på oasisen och fäst med små märlor. De fina pärlbanden finns på Papprika i massor av härliga färger.
I mitten på varje blomma sitter en brad och i den har jag fäst en ståltråd för att få en skälk på blomman.

Ideén till den här blomman hittade jag här. Fjärilen är en QK revolution dies. Och så förstås en massa stickels i olika färger på alla kronbladen.
Tack för titten!
Kram Eva